Ce înseamnă exact procrastinarea?
Procrastination este un termen care este adesea adesea flexat astăzi și expresia „ieri am amânat din nou”. Începe să facă parte din limba noastră. Procrastinarea nu se referă neapărat doar la adulți. Elevii, în special în perioada examenului, sunt deseori amânători exemplari.
Cum se manifestă amânarea?
Procrastinarea este amânarea morbidă a lucrurilor și sarcinilor pentru mâine, poimâine, pentru încă o săptămână, o lună, pur și simplu pentru altă dată, până când este timpul să faceți sau să rezolvați sarcina dată. S-ar putea să spuneți că este doar „lene”, dar nu este chiar adevărat. O persoană care suferă de amânare va găsi un milion de alte sarcini de făcut pentru a evita munca nedorită. Trebuie să pregătești contracte de muncă pe care nu le dorești și pentru care ai ultimele două zile? Dar tot trebuie să spălați geamurile, să gătiți și să tundeți grădina. Ca urmare a amânării, nu te vei odihni seara uitându-te la televizor, pentru că te vei gândi mereu la asta, o conștiință proastă te va roade și îți vei supune munca la o muncă prost procesată din lipsă de timp.
Cu toate acestea, amânarea poate să nu se limiteze la activități fizice. Puteți amâna conversațiile enervante în același mod. Poate cunoașteți situații de genul acesta: „O voi suna pe soacra mea când voi repara mașina de spălat vase”. Îmi voi spune șeful când voi face copiii o gustare pentru școală. "
Procrastinarea este, de asemenea, adesea asociată cu o mare nehotărâre sau paralizie a deciziilor, unde nu se poate decide ce să facem mai întâi, deci este mai bine să nu facem nimic. Amânarea unei decizii mai complexe este, de asemenea, un semn de amânare.
Amânarea este normală?
Într-un fel, toată lumea amână uneori și de multe ori nici nu își dă seama. Cu toate acestea, amânarea poate duce și la un comportament cronic, care este deja un simptom al unor tulburări mentale grave. Acești oameni sunt adesea confundați cu leneși sau fără voință personală și, din aceste motive, de multe ori nu caută ajutor profesional.