Cele mai periculoase 7 locuri de muncă din întreaga lume
Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă mai aventuros și vă gândiți la asta din lista de mai jos, ar trebui să vă gândiți de două ori. Ele pot suna romantice, incitante și bine plătite, dar „periculoase” le descriu cel mai bine.
Pescar
Nu pictați pescuitul ca pe ceva pașnic și meditativ. În medie, pescarii au una dintre cele mai periculoase locuri de muncă din cauza condițiilor meteo neașteptat de proaste, a echipamentelor defecte și a accidentelor de circulație. Acest loc de muncă are una dintre cele mai mari rate de mortalitate.
Lemnar
Tăierea copacilor este una dintre cele mai periculoase industrii, deoarece este de 20 de ori mai probabil să moară în această industrie decât în oricare alta. Trebuie să vă ocupați zilnic de echipamente grele. Drept urmare, cele mai multe decese apar din cauza defectării echipamentelor și a copacilor care cad asupra lucrătorilor.
Miner de petrol
A fi petrol în larg înseamnă a lucra cu una dintre cele mai inflamabile substanțe din lume. Uneori lucrează 16 ore pe zi sau chiar merg o zi sau două fără somn. Exploziile de incendiu și petrol, înecarea și rănirea unei anumite părți a corpului de către mașini sunt pe lista cauzelor periculoase de deces.
Corespondent de război
Obținerea adevărului în lume este la fel de importantă ca a fi medic, dar prezintă un risc mai mare. Lista pericolelor include răpiri, tortură și moarte. Dacă te afli în mijlocul unui eveniment, nu ești marcat ca jurnalist, ci ca dușman.
Producător de microcipuri
Cu toții ne plac laptopurile și telefoanele noastre, dar cei care le fabrică au costuri mari. O serie de substanțe chimice periculoase, cum ar fi arsenul, sunt utilizate pentru a produce cipuri de calculator. În timp ce microcipurile nu au un efect fatal imediat, efectele pe termen lung provoacă avort spontan, malformații congenitale, boli respiratorii și cancer.
Ghid montan
Cucerirea vârfului înalt al muntelui a fost visul a suficienți oameni pentru a justifica crearea unui nou domeniu de lucru: liderii de munte. Slujba lor nu este doar să conducă calea, ci să transporte echipamente grele sau provizii, să fie primii care încearcă o cale periculoasă și să își asume responsabilitatea pentru siguranța celorlalți.
Curier
În mod surprinzător, în multe țări din întreaga lume, curierul este considerat o profesie extrem de periculoasă. Imaginați-vă că duceți o pizza la o petrecere beată sau un pachet pentru o persoană supărată și cu o dispoziție proastă. Curierii sunt adesea jefuiți, agresați sau victime ale altor infracțiuni.