Cum pot lupta femeile împotriva hărțuirii la locul de muncă
Bullying-ul la locul de muncă a devenit ceva obișnuit. 66% dintre femeile care lucrează sunt intimidate. În plus, bărbații sunt mai predispuși la abuzuri decât femeile. Iar în rândul agresorilor, 61 sunt șefi. Bullying-ul afectează percepția de sine și poate duce la probleme grave de sănătate. Uneori este atât de greu să rămâi puternică. Mai ales atunci când ești intimidat de șeful tău. Dar este totuși important să faci tot posibilul să te protejezi.
Rămâi o femeie și nu deveni unul dintre băieți
Când lucrați cu bărbați, nu uitați că sunteți o femeie. Și încercați să evitați să flirtați cu colegii de muncă. Sunteți un coleg și un membru al echipei, nu un obiect de dorință. Sunteți o femeie frumoasă și nu vă puteți lipsi de complimente, dar este mai bine să faceți o distincție între viața profesională și cea personală. nu uitați că sunteți femeie și că trebuie să respectați anumite standarde de decență în prezența dumneavoastră: nu trebuie să vă certe, nu trebuie să vă poreclească, trebuie să vorbească și să se comporte cu respect.
Documentați hărțuirea
Documentați în detaliu fiecare incident de hărțuire. Data, ora, locul, cuvintele și acțiunile. De asemenea, este important să documentați cine se află în prezent în apropierea dvs. și poate dovedi hărțuirea în viitor. păstrați toate înregistrările într-un loc sigur. îl puteți avertiza pe agresor să nu vă înregistreze conversația cu un reportofon sau o cameră foto. Acest lucru îl va forța să dea dovadă de reținere și să se gândească la cuvintele și acțiunile sale. Toate aceste dovezi și înregistrările bine păstrate vă pot ajuta să vă apărați cazul.
Căutați alte victime
În general, un bătăuș nu este nepoliticos doar cu o singură persoană. Puteți discuta situația dumneavoastră cu cei în care aveți încredere și puteți încerca să găsiți și alte persoane. Împreună, este mai ușor să rezistați. cu cât sunt mai multe persoane care raportează hărțuirea, cu atât mai bun va fi rezultatul. asigurați-vă că agresorul este o persoană de încredere care nu numai că vă va sprijini cu vorbe, dar va fi alături de dumneavoastră pe tot parcursul procesului. Spuneți-i colegului dvs. să adune dovezi ale hărțuirii și să lucrați împreună pentru a elabora un plan pentru a merge mai departe.
Discutați cu cei de la Resurse Umane și evitați întâlnirile față în față
Încercați să faceți tot posibilul să nu fiți singur cu hărțuitorul. Dacă îl întâlniți pe hol sau într-un alt loc pustiu, este mai bine să nu participați la conversație. Sub privirile altora, agresorul va fi mai calm și mai politicos. Aveți nevoie de o terță persoană care să vă susțină cuvintele pe viitor. după ce ați vorbit cu martorii și ați adunat toate dovezile de hărțuire, trebuie să raportați acest lucru directorului sau supervizorului dvs. Faceți 2 copii - una pentru dumneavoastră și una pentru supraveghetorul dumneavoastră. Spuneți întreaga poveste a hărțuirii conform notițelor dvs. și lăsați-i pe colegii dvs. să o dovedească. Puteți trimite prin e-mail notițele dvs. astfel încât să aveți dovada apelului dvs..
.