3 motive surprinzătoare pentru care ești epuizat la locul de muncă
Locul tău de muncă te omoară la propriu: fluxul nesfârșit de e-mailuri, colegii deștepți, orele suplimentare neplătite - motivele pot continua la nesfârșit. Se pare că nu doar problemele de la locul de muncă sunt epuizante (deși și factorii de la locul de muncă vă pot afecta). Există și alte motive, mai puțin comune.
Nu primiți suficient sprijin acasă
Simțiți că nu vă puteți destăinui partenerului despre "ziua ta de nesimțire"? Înțelegerea celuilalt este la fel de importantă ca și faptul de a avea un șef care să vă susțină în prevenirea epuizării profesionale. Dacă simțiți că partenerului dvs. nu-i pasă suficient de viața dvs., fie la serviciu, fie acasă, stați de vorbă cu el și discutați despre cum puțină ascultare poate ajuta mult.
Nu fiți prea sociabil
Și nu ne referim la Facebook. Persoanele care au avut sprijinul unei rețele sociale în afara biroului au avut mai puține probleme de sănătate mintală legate de epuizarea profesională. Așadar, faceți-vă timp să vă întâlniți cu prietenii la o cafea sau la un pahar după serviciu, chiar dacă nu aveți chef după o zi lungă. Și dacă majoritatea prietenilor dvs. sunt colegii de birou, luați în considerare posibilitatea de a vă alătura unui grup social care se sincronizează cu un hobby sau o pasiune (gândiți-vă la drumeții sau lectură) care se află mult în afara cercului dvs. social de la locul de muncă.
Nu subestimați importanța pauzei de prânz
Pierderea pauzei de prânz vă poate reduce motivația și productivitatea. Acest obicei vă poate absorbi energia psihică în timpul prânzului și nu vă oferă timp să vă reîncărcați. Așadar, în timp ce vă credeți o vedetă a biroului mâncând o salată la birou, de fapt vă puteți simți mai lent și puteți lucra mai puțin (ceea ce poate duce la nopți târzii la serviciu). Cei mai productivi oameni se ridică la fiecare 52 de minute și se întind. Încercați să începeți cu o pauză de prânz reală pentru a vă crește productivitatea și a reduce riscul de epuizare.