Angajatorii îi trag adesea pe sfoară pe absolvenții proaspeți de școală
După absolvirea liceului sau a facultății, mulți tineri au probleme în găsirea unui loc de muncă care să le distreze și să le umple. Cel mai frecvent motiv este practicarea lor zero. Unii angajatori abuzează de această situație, iar absolvenții semnează adesea contracte de muncă aflate în pragul Codului muncii și nu face excepție că încalcă chiar legea. Absolvenții nu au nicio comparație sau experiență și vor semna un contract de muncă.
Banii „la îndemână” sunt ilegali
Unii angajatori declară doar salariul minim din contractul de muncă și oferă restul angajaților lor pe așa-numita piață neagră, ceea ce este complet inacceptabil. Cu toate acestea, este de asemenea ilegal ca un angajat să încheie un contract de muncă cu fracțiune de normă și, în același timp, să înceapă aceeași muncă pe baza unei licențe comerciale. Angajatorul profită de faptul că această metodă pare destul de inocentă, dar este totuși o eludare a legii.
Acordați atenție perioadei de încercare
Nu contează ce fel de nouă profesie este, dacă absolventul intră într-o fabrică, depozit, magazin, birou, birou sau servicii publice. Fiecare novice are o perioadă de încercare de trei luni, pe care o are doar la început. În cazul oricărei modificări, perioada de încercare nu mai este dată niciodată. O excepție este conducerea, unde este precizată o perioadă de probă de șase luni.
loc de munca
Multe companii își au sediul în Praga, ceea ce este, de asemenea, precizat în contractul de muncă. În plus, locul de muncă ar trebui specificat în contractul de muncă. Dacă locația nu este specificată, angajatorul poate trimite angajatul la o sucursală din alt oraș în care angajatul se îmbolnăvește, de exemplu.
Tip de muncă
Tinerii sunt deseori supărați că fac aproape totul în slujba lor. Dacă nu au exact tipul de muncă specificat în contractul de muncă, nu pot face nimic. Pe de altă parte, câștigă mai multă experiență, care poate fi utilă mai târziu.
Data de început
Data primei zile de muncă trebuie să fie aceeași cu data menționată în contractul de muncă.